Wednesday, June 29, 2011

assalamualaikum...(sik jawab dosa..mun jawab alhamdulillah..dapat wak pahala tek nak??)
..hekhek...lamak da sa sik update blog aie...hurmmm..ok, perkembangan terbaru AYU KURIO = aku dah da part time job..hurmmm sebenarnya dah start keja 19 june lepas..but nyalah tek..xda masaku nak ngupdate blog bah tek nak...ok lah..ari tok tek dah masuk 11 ri dah keja rah butik baju..hekhek...best juak la..pa ta org dr xda molah pa2 cuti nak lamak alu tok..bet ku carik keja k nambah duit nak? almaklumlah...dah besar2 gajah tok supan sa nyawa nak mintak wit ngan org ewh..mun gik cik dolok xda hal..polah jak muka seposen sia...lak2 mun sik merik duit barang singgit duak...eskem nak ouh??(miak kecik sikboleh megang duit banyak2..lak kenak ragut) heheheh....ya la time cik2 lok..ukan sama dak dah besar tok...hurmmm... ok lah...aku pat keja tok senang jak...sik perlu interview or apa2...biasalah...keja pun xpayah k sijil pa2 nak..cukup ko pandei maca ngira nak simple2 udah la..keja cincai ta org...p xda hal...PENGALAMAN ya PENTING!!! ni tauk dudi ari lak at tok da sa nak jd tokey butik nak?? xmustahil..pa2 leyh jadi..ni tauk tem2 ku ngupdate blog tok doa di angkat ke langit..sapa tauk nak?? ya lah ta org...tuah dak manok tek nampak di kaki..tuah kita tok manusia??ni da org tauk..kadang2 nak aku terpikey juak..pa la nak jadi ngan dirik ku kak bis study tok??hurmmm...insyaAllah pat keja nak halal bha nak??sapa xmok keja bagus2, da keta besar umah besar..idup pun tejamen ewh..sik payah nak ngarap org sia sinek betullong indah..sik la salah ta mintak tolong nak..p mun dah slalu xpat juak..lejuk bha org..kak ya ta dirik mpun pun ada sa malu..p mun da org nak sik tauk reti malu ya mintak maap lah..hehehehehe...

OK, nak cita la skit sal tempat keja ku tok tek..butik baju, ku turun keja tiap ari jam 10 pagi balit umah jam 8 malam....ok la..xda la lelah gilak..dah nama nya butik baju tek nak??ni da org nak bebeli baju bilang ari...ahahah...p aku SALUTE la ngan ku mpun TOKEY butik tok....umo baruk jak 23 taun (setaun jak beda umo ya aie) p dah da butik dikpun...alhamdulillah...dlm masa nak seminggu jak ku keja rah butik tok..hubungan ngan tokey butik memang kamceng..dah nama umo pun xjaoh beda tek...okeh..tok nya TOKEY aku..
YES, dak duak nang loving couple, QIE n SUE
the young owner..hehehe...bok jak 23 taun aie...both 23..nah!! sapa madah org mudak xpat berjaya berbisnes dikpun...kan?? lagik2 mun org bangsa kita tek nak??


hurmm....sa nya...ya jak la nak mok d update ri tok..mujo tek ri tok balit awal...Q&S nak nga wayang...so aku pun tutup awal la...sampey botol aik tetinggal lam butik...adehhh...xpa la, dah nya nak tinggal juak..huhuhu...yang penting. ESOK ku OFF DAY!!!

 owh..heavennya keja rah baju2 kacak..huhu...cuci mata tiap2 ari..:)